Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@23:01:25 GMT

مرز باریک بین شیطنت و بیش فعالی کودکان

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۹۹۸۳

مرز باریک بین شیطنت و بیش فعالی کودکان

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، امین ماهورام، در تعریف اختلال بیش فعالی اظهار کرد: بیش فعالی یکی از شایع‌ترین اختلالات عصب تکاملی است که جمعیت زیادی از کودکان را درگیر می‌کند.

وی با اشاره به شیوع بالای اختلال بیش فعالی افزود: این اختلال علاوه بر مشکلاتی که برای کودک ایجاد می‌کند خانواده و والدین را نیز به شدت نگران و مضطرب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اختلال بیش فعالی مستقیماً عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی افراد از کودکی تا بزرگسالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ماهورام، نقش ژنتیک در بروز اختلال بیش فعالی را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: معمولاً مجموعه‌ای از عوامل عصب تکاملی و محیطی ایجاد کننده این اختلال، در والدین کودکان بیش فعال بیش از سایرین دیده می‌شود.

وی به نشانه‌های تشخیصی اختلال بیش فعالی در کودکان اشاره کرد و توضیح داد: این نشانه‌ها در دو گروه تقسیم بندی می‌شوند به این شکل که برخی از علامت‌ها مربوط به بیش فعالی هستند و دسته‌ای دیگر در گروه نقص توجه می‌گنجد، به طور کلی این اختلالات با عنوان بیش فعالی و نقص توجه معرفی می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیشتر کودکان این دسته از اختلال عصب تکاملی همزمان نشانه‌های هر دو بیماری بیش فعالی و نقص توجه را دارند ولی در عین حال ممکن است که برخی از کودکان نیز فقط به یکی از این اختلالات مبتلا باشند.

کودکان بیش فعال آرام و قرار ندارند

ماهورام به علامت‌های ابتلای کودکان به بیش فعالی اشاره کرد و افزود: بیشترین شکایت والدین از این کودکان در اولین مراجعه به پزشک این است که این کودکان آرام و قرار ندارند، دائماً در حال جنب و جوش هستند و اصطلاحاً از دیوار راست بالا می‌روند.

وی افزود: کودکان بیش فعال معمولاً نمی‌توانند حتی برای مدت کوتاهی یک جا بنشینند و یا حتی حین نشستن دائماً دست و پای خود را حرکت می‌دهند و یا حرکات تکانشی انجام داده و به یکباره از بلندی می‌پرند و یا بدون هیچ ترسی ناگهان وسط خیابان می‌روند.

نشانه‌های بیش فعالی و نقص توجه در کودکان را جدی بگیرید

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دیگر نشانه‌های ابتلاء به بیش فعالی در کودکان اشاره کرد و گفت: این کودکان معمولاً زیاد صحبت می‌کنند، کم صبر و تحمل هستند (نمی‌توانند صبر کنند تا نوبتشان فرا برسد) ودائما وسط حرف دیگران می‌پرند.

دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان در ادامه به نشانه‌های اختلال نقص توجه در کودکان اشاره کرد و افزود: مهمترین نشانه این اختلال حواس پرتی است به این شکل که زمانی که با کودک صحبت می‌کنیم اصلاً توجهی ندارد و هر عامل محیطی به راحتی می‌تواند حواس این کودکان را پرت کند، همچنین این کودکان توانایی دنبال کردن کار خاصی را ندارند و مدام حین انجام تکالیف و یا کارهای شخصی از این شاخه به آن شاخه می‌پرند.

وی تاکید کرد: کودکانی که مبتلا به اختلال نقص توجه اند از انجام فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز دارند گریزانند و مشخصاً در انجام تکالیف درسی دچار مشکل می‌شوند بنابراین اغلب این کودکان نسبت به درس خواندن و انجام تکالیف بی‌علاقه هستند، به طور مثال اگر فعالیت چند مرحله‌ای از این کودکان درخواست کنید توانایی انجام آن را ندارند و کارها را نصفه رها می‌کنند.

ماهورام ادامه داد: اگر کودکی نشانه‌هایی از دو گروه نقص توجه یا بیش فعالی داشته باشد، مبتلا به بیماری بیش فعالی و نقص توجه است.

دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه بیماری‌های سرشتی که ارتباط قوی با ژنتیک دارند به طور کلی درمان نمی‌شوند ادامه داد: در عین حال می‌توان با کمک درمان‌های دارویی، روش‌های غیر دارویی و کمک درمانی و آموزش اصول فرزندپروری، تظاهرات بیماری را به میزان قابل توجهی کنترل کرد.

وی دیدگاه اکثر خانواده‌ها نسبت به درمان‌های دارویی در کودکان مبتلا به بیش فعالی را مورد انتقاد قرار داد و هشدار داد: این سو برداشت که دارو درمانی در کودکان مبتلا به این اختلالات اعتیاد آور است یا عملکرد مغز کودک را تخریب می‌کند، از اساس غلط است.

آینده خطرناک؛ پیش روی بیش فعالان درمان نشده

ماهورام افزود: مشکلاتی که بر اثر عدم درمان به موقع می‌تواند برای مبتلایان به اختلال نقص توجه یا بیش فعالی ایجاد شود به مراتب بیشتر مضرات مصرف داروست به این معنی که درمان نکردن این کودکان به مراتب خطرات بیشتری دارد.

دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه با بیان این که کودکانی که به اختلال نقص توجه مبتلا هستند در درس خواندن و انجام تکالیف با مشکل مواجه هستند گفت: بدون شک زندگی و آینده کودکی که درس نمی‌خواند، وظایف اولیه خود را انجام نمی‌دهد و یا صبر و تحمل یادگیری ندارد دچار چالش خواهد شد.

وی ضرورت درمان‌های کودکان مبتلابه اختلال نقص توجه و بیش فعالی را یادآور شد و تاکید کرد: متأسفانه روابط اجتماعی این کودکان نیز در خانواده به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد، این کودکان به دلیل رفتارهایی که دارند معمولاً در جمع خانواده یا دوستان مورد غضب و بی‌مهری قرار می‌گیرند بنابراین برای پیشگیری از این موارد درمان این کودکان ضرورت دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطاب به والدین با اشاره به این که اختلال نقص توجه و بیش فعالی معمولاً در تمام طول زندگی همراه این افراد است توصیه کرد: آموزش اصول درست فرزند پروری و ارتباط مؤثر با درمانگر از راهکارهایی است که می‌تواند درمان مبتلایان به این اختلالات را تسهیل کند.

ماهوارم به خانواده‌ها توصیه کرد: درمان‌ها در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه یا بیش فعالی باید هرچه سریع‌تر پیگیری شود چرا که رفتارهای این کودکان تاب آوری خانواده‌ها را کم می‌کند و متأسفانه در صورت عدم درمان به موقع شخصیت اجتماعی و خلق و خوی کودکان بیش فعال نیز خدشه دار می‌شود.

دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه با بیان این که کودکانی که مبتلابه اختلال نقص توجه یا بیش فعالی درمان نشده هستند با بالاتر رفتن سن با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهند شد ادامه داد: این افراد از همان کودکی در معرض آسیب‌های فیزیکی، تصادفات، شکستگی‌ها قرار می‌گیرند و متأسفانه با بالاتر رفتن سن در صورت عدم درمان، گرایش بیشتری در مقایسه با سایرین به سمت استفاده از مواد مخدر، خلافکاری و بزهکاری دارند.

عدم توانایی یافتن شغل مناسب و شریک زندگی از دیگر عارضه‌های درمان نشده در مبتلایان به اختلال نقص توجه یا بیش فعالی است که ماهورام به آن اشاره کرد.

بیش فعالی فقط بیماری مختص کودکان نیست

وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد کودکانی که مبتلابه نقص توجه یا بیش فعالی هستند چنانچه درمان نشوند تا بزرگسالی همچنان درگیر عارضه‌های این بیماری هستند خاطرنشان کرد: این بیماری تنها مختص به کودکان نیست و در بزرگسالی نیز مطرح است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تشخیص و درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی مربوط به حوزه روانپزشکی کودک و نوجوان است، اظهار کرد: در بیمارستان‌های امام حسین (ع) و کودکان مفید خدمات تخصصی و فوق تخصصی برای شناسایی و درمان این اختلال به صورت دولتی و تحت پوشش بیمه‌ها ارائه می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز یازدهم رمضان کودکان بیش فعالی روانپزشکی ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز یازدهم رمضان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اختلال نقص توجه یا بیش فعالی بیش فعالی و نقص توجه اختلال بیش فعالی کودکان بیش فعال انجام تکالیف کودکان مبتلا بیش فعالی بیش فعالی درمان ها نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۹۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی

ایسنا/زنجان مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت:  ۱۱۰ دندانپزشک و ۲۰۰ دستیار دندانپزشک داوطلب به نیازمندان زنجانی خدمات دندانپزشکی ارائه و داروهای مورد نیاز مراجعان رایگان ارائه خواهد شد.

حکمت‌اله هاشمی شامگاه دیروز (دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه)  در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: جمعیت  هلال‌احمر استان زنجان با مشارکت قرارگاه الکفیل ۱۱۰ یونیت دندان‌پزشکی برای ارائه خدمات به نیازمندان در کشیدن، پر کردن، جرم‌گیری، برساژ و عصب‌کشی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مجموعه ۶ هزار نفری ورزشگاه انقلاب شهر زنجان مستقر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ۳۱۰ دندانپزشک و دستیار دندان‌پزشک در ارائه این خدمات همکاری و مشارکت دارند، تصریح کرد: از این تعداد ۲۴۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال‌احمر وظیفه خدمت‌رسانی به مراجعان را بر عهده دارند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان با تاکید بر اینکه هزار فریم عینک برای مددجویان کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) و بهزیستی تامین شده است، گفت: پس از انجام معاینات مورد نیاز این فریم‌ها تحویل بیماران نیازمند داده خواهد شد.

او از راه اندازی بیمارستان درمان و توان‌بخشی در کنار خدمات دندانپزشکی خبرداد و یادآور شد: در این بیمارستان خدمات ویزیت و ارائه داروی رایگان به مراجعان از ۱۲ لغایت ۱۵ اردیبهشت ماه جاری انجام خواهد شد.

هاشمی با یادآوری اینکه در این مدت بیان شده پزشکان عمومی و متخصص کودکان، زنان و زایمان، تغذیه، داخلی، کلیه، ریه کودکان و قرنیه در بیمارستان درمان و توان‌بخشی، بیماران نیازمند را ویزیت خواهند کرد، افزود: نوزادان و کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ سلامت حرکتی و جسمی معاینه خواهند شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان، این معاینات را صافی کف پا، پای پرانتزی و گودی کمر برشمرد و گفت: در صورت تشخیص پزشک برای درمان در صورت داشتن مشکل، این کودکان و نوزادان  جهت درمان به مراکز درمان و توانبخشی هلال احمر استان ارجاع داده می‌شوند.

 وی با بیان اینکه در مدت ارائه خدمات دندانپزشکی، درمان و توانبخشی پنج  مشاور داوطلب جمعیت هلال احمر آماده ارائه خدمات مشاوره به مراجعان خواهند بود، افزود: علاوه بر خدمات بیان شده، روزانه چهار مربی هلال‌احمر اقدام به ارائه آموزش‌های امداد و کمک‌های اولیه به عموم مردم و علاقمندان به صورت رایگان خواهند کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • ۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون