Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیره سادات عبدالهی مقدم روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص خصوصیات دانش آموزان دارای اختلال بیش فعالی اظهار کرد: از نشانه‌های بیش فعالی یا نقص توجه می‌توانیم به حواس پرت بودن، آشفتگی رفتاری و اختلال در روابط اجتماعی اعم از ارتباط با دوستان یا حتی والدین دچار اشاره کنیم بنابراین این امر باعث کاهش اعتماد به نفس در این دسته از دانش آموزان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: متاسفانه شیوع این اختلال در بین کودکان در حال افزایش است و از کودکانی که در شرف مدرسه رفتن هستند این آمار بین ۸ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است.

این روانشناس افزود: تحرک مفرط، بی قراری و خیال پردازی در این دانش آموزان باعث می‌شود نتوانند روی یک قضیه مشخص تمرکز داشته باشند و آن را به سرانجام برسانند، یا اینکه اگر می‌خواهند کاری را انجام دهند به صورت منقطع و طولانی مدت انجام می‌دهند که تنش‌های ارتباطی در آن‌ها ایجاد می‌شود.

عبدالهی مقدم با اشاره به تنش‌های ارتباطی ایجاد شده در این دانش آموزان بیان کرد: این موضوع باعث می‌شود از آموزش‌های اجتماعی، عاطفی و آموزش‌های تحصیلی مدرسه عقب بمانند، اما هیچ یک از این موارد دلیلی بر این اینکه این دسته از دانش آموزان وارد جامعه نشوند، نیست.

راهکار‌های مناسب برای کمک به ورود دانش آموزان به جامعه

این روانشناس با اشاره به اینکه  اولین موضوع موثری که باعث پیشرفت و موفقیت این دانش آموزان می‌شود، خانواده است، تصریح کرد: خانواده عامل اصلی موفقیت دانش آموزان دارای اختلال بیش فعالی است، به طوری که خانواده‌ها باید سعی کنند خونسردی و آرامش خود را در موقعیت‌هایی که فرزندانشان دچار بی قراری، عدم اعتماد به نفس و تنش‌های رفتاری می‌شود، حفظ کنند.

او افزود: دومین عاملی که تاثیر زیادی بر رفتار این دسته از دانش آموزان دارد، قانونمندی اعضای خانواده است، دانش آموزان بیش فعال باید این قانون‌ها را توسط معلم در مدرسه آموزش ببینند؛ به عبارتی شرایط را کاملا برای دانش آموز توضیح دهند و معلم به واسطه هوشمندی که دارد قانون را در کلاس وضع کند.

عبدالهی مقدم ادامه داد: خانواده‌ها سعی کنند در خانه قانون‌هایی مانند ساعت غذا خوردن و خواب، انجام تکالیف را مد نظر داشته باشند و تحت هیچ شرایطی این قانون‌ها را تغییر ندهند.

او گفت: دانش آموزانی که دچار اختلال بیش فعالی هستند، به علت اینکه فعالیت‌ها و حرکت هایشان بسیار بیشتر از سایر هم سن و سالان خود است حتما از این کودکان بخواهیم مسئولیت‌هایی را هرچند کوچک بپذیرند.

این روانشناس ادامه داد: تمام مسئولیت‌هایی که قرار است به کودکان دچار اختلال بیش فعالی داده شود باید حتما ساده، شفاف و بدون هیچ گونه ابهام و حاشیه پردازی باشد به عنوان مثال اگر از این کودکان درخواست می‌کنیم لیوانی برایمان بیاورند باید برای او مسیر را حتما مشخص کنیم.

عبدالهی مقدم افزود: نکته‌ای که بسیار مهم است سعی کنیم برای قوانینی که برای این کودکان قرار دهیم، حتما از تصاویر استفاده شود به دلیل اینکه این دسته از کودکان قدرت بصری بسیار بالایی دارند و از تصاویر، بسیار بیشتر از مفاهیم گفتاری و کلامی الهام می‌گیرند.

او یادآوری کرد: سپردن مسئولیت به این دسته از دانش آموزان باعث ایجاد انگیزه درآنها  می‌شودو مهم‌ترین موضوعی که بسیار هم تاثیر گذار محسوب می‌شود، تشویق به جای تنبیه است و این تشویق‌ها باید کاملا عینی باشد و سعی کنند یک جایزه کوچک را برای تشویق به این دانش آموزان بدهند.

بیشتر بخوانید

رصد روند یادگیری دانش آموزان ابتدایی در ایام کرونا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش بیش فعالی دسته از دانش آموزان اختلال بیش فعالی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۸۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • «روانشناسی خودمانی» در بوستان «بهشت مادران» برگزار می‌شود
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟