Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@03:27:26 GMT

هشدار محققان: زنان باردار «استامینوفن» مصرف نکنند

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۹۲۲۲

هشدار محققان: زنان باردار «استامینوفن» مصرف نکنند

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از دیلی‌میل، نتایج یک بررسی هشدار می‌دهد، زنان بارداری که از پاراستامول (استامینوفن) استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد دارای فرزندانی با اختلال اوتیسم یا «ADHD» (بیش فعالی و کمبود توجه) هستند.

استامینوفن یکی از معدود مسکن‌هایی است که عموما مصرف آن در  در دوران بارداری بی خطر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک مطالعه جدید، پس از شناسایی ارتباط استفاده از داروهای مسکن در دوران بارداری و نشانه های اختلال اوتیسم و بیش فعالی و کمبود توجه نشان می‌دهد مصرف داروهای مسکن ممکن است چندان هم بی خطر نباشد.

محققان دانشگاه بارسلونا داده‌های ۷۰ هزار زن باردار را در شش کشور اروپایی بررسی کردند و دریافتند، پنجاه و شش درصد از مادرانی که در طیف اوتیسم یا ADHD دارای فرزند بودند، از پاراستامول استفاده کرد‌ه‌اند.

نویسندگان این پژوهش تأکید می‌کنند، استامینوفن فقط در صورت لزوم برای زن باردار تجویز شود؛ یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد کودکان مادرانی که در دوره بارداری از این مسکن رایج استفاده کرده‌اند،  ۱۹ درصد بیشتر از سایر کودکان دچار اوتیسم و ​​۲۱ درصد بیشتر از سایر کودکان علائم بیش فعالی و کمبود توجه دارند.

براساس یک مطالعه بین المللی بزرگ، زنانی که در حین بارداری از پاراستامول استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد فرزندان مبتلا به اوتیسم یا بیش فعالی و کمبود توجه خواهند داشت. 

پاراستامول متداول‌ترین دارویی است که زنان باردار برای تسکین درد مصرف می‌کنند، حدود ۶۵ درصد از مادران تحت بررسی در این مطالعه اظهار داشتند که در دوران بارداری خود از این دارو استفاده کرده‌اند.

این مطالعه علت دقیق  ارتباط این مسکن با اختلال‌های ذکر شده را کشف نکرده، اما مطالعات قبلی نشان داده است که این دارو می‌تواند به بدن کودک وارد شود و سمومی آزاد کند که با عملکرد شناختی ضعیف‌تر و مشکلات رفتاری در کودکان مرتبط است.

پروفسور جوردی سانیر، یکی از نویسندگان این مطالعه به «MailOnline» گفت: «پاراستامول ایمن‌ترین داروی ضد التهاب برای زندگی قبل از تولد است، اما حتی پاراستامول نیز عوارض جانبی را نشان داده است. بنابراین، فقط در صورت لزوم آن را دریافت کنید».

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: زنان بارداری استامینوفن اوتیسم پاراستامول بیش فعالی و کمبود توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۹۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از پله‌ها بالا می‌روند، در مقایسه با افرادی که همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و ۳۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

به گزارش جام جم آنلاین از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته همراه است.

دکتر «سوفی پادوک»، محقق ارشد از بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک بریتانیا، می‌گوید: «اگر انتخابی بین رفتن از پله یا آسانسور دارید، به سراغ پله‌ها بروید زیرا به حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کند».

پادوک گفت: «بالا رفتن از پله یک شکل عملی و قابل دسترس از فعالیت بدنی است. با وجود این، اغلب افرادی که برای رسیدن به طبقه بالاتر عجله دارند، پله‌ها را نادیده می‌گیرند.»

پادوک می‌گوید: «حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالارفتن از پله‌ها باید یک هدف دست یافتنی برای ادغام در برنامه‌های روزمره باشد».

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۹ مطالعه شامل بیش از ۴۸۰۰۰۰ نفر را جمع آوری کردند.

پادوک در ادامه افزود: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هر چه از پله‌ها بیشتر بالا بروید، فواید بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه یا هر جای دیگر، از پله‌ها بالا بروید.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901445

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف