Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از مدیکال‌نیوز، کودکانی که سال‌های بعد زندگی، مبتلابه اوتیسم یا اختلال کم‌توجهی- بیش‌فعالی(ADHD) می‌شوند، نسبت به کودکان سالم، در سال اول زندگی خود بیشتر به پزشک و بیمارستان مراجعه می‌کنند و این‌یک روش جدید بالقوه برای شناسایی زودهنگام شرایط ابتلا به موارد ذکر شده را پیش‌بینی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه دوک امریکا، دریافتند که استفاده کودک از مراقبت‌های بهداشتی در سال اول، از سوابق پزشکی الکترونیکی قابل جمع‌آوری است و به‌عنوان نقشه راهی برای ارائه به‌موقع تشخیص و درمان خواهد بود و می‌تواند نتایج را بهبود بخشد و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را کاهش دهد.

حدود ۱.۵ درصد از کودکان امریکایی مبتلابه اختلال طیف اوتیسم (ASD) و ۱۱ درصد از آنان، مبتلابه اختلال بیش‌فعالی(ADHD) هستند. علائم اختلال بیش‌فعالی در ۶۰ درصد از کودکان مبتلابه اختلال طیف اوتیسم وجود دارد. این تشخیص‌ها با هزینه بیشتر خانواده و استفاده از خدمات بهداشتی بیشتر همراه است.

متیو انگلهارد، محقق اصلی این بررسی اظهار کرد: نتایج این تحقیق شواهدی را نشان می‌دهد که کودکان مبتلابه اوتیسم و بیش‌فعالی، از ابتدا در مسیری متفاوت قرار دارند. ما می‌دانیم که کودکان با این تشخیص‌ها، تعامل بیشتری با سیستم‌ مراقبت‌های بهداشتی دارند و بعد از تشخیص، این الگوهای متمایز از اوایل زندگی این کودکان آغاز می‌شود و می‌تواند فرصتی برای مداخله زودهنگام را فراهم کند.

جرالدین داوسون، محقق این بررسی افزود: همه می‌دانیم که کودکان مبتلابه اختلال طیف اوتیسم و اختلال بیش‌فعالی، اغلب دیرتر تشخیص داده می‌شوند و مزایای اثبات‌شده‌ مداخلات اولیه در بهبود را از دست می‌دهند.

به دلیل قابلیت انعطاف‌پذیری ذاتی مغز(انعطاف‌پذیری عصبی آن) تشخیص و مداخله زودهنگام برای بهبود نتایج در اختلال طیف اوتیسم به‌ویژه ازنظر مهارت‌های زبانی و اجتماعی بسیار مهم است.

انگلهارد و همکاران وی اطلاعات جمع‌آوری‌شده ۱۰ ساله سوابق الکترونیکی سلامت نزدیک به ۳۰ هزار بیمار که قبل از یک‌سالگی، حداقل دو بار در کودکی ویزیت شده بودند را تجزیه‌وتحلیل کردند.

این بیماران در آینده با بیماری اختلال طیف اوتیسم و اختلال بیش‌فعالی یا هردو بیماری یا عدم ابتلا به آن‌ها تشخیص داده شدند. محققان سپس سوابق سال اول را برای پذیرش در بیمارستان، ویزیت‌های بخش اورژانس و ویزیت‌های سرپایی تجزیه‌وتحلیل کردند.

کودکانی که بعدها مشخص شد، مبتلابه یکی یا هر دو این بیماری‌ها هستند، در مقایسه با کودکان بدون اختلال، بیشتر در بیمارستان بستری‌شده بودند.

محققان اظهار کردند: کودکانی که  مبتلابه اختلال طیف اوتیسم شدند، مواردی مانند لوله‌گذاری و تهویه مکانیکی، ویزیت‌های مراقبت‌های سرپایی برای خدماتی مانند فیزیوتراپی و ویزیت‌های چشمی بیشتر بوده است و کودکانی که مبتلابه اختلال بیش‌فعالی شدند، مواردی مانند انتقال خون، پذیرش بیشتر در بیمارستان و ویزیت در بخش اورژانس را گزارش کردند.

داوسون گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که درمان این اختلالات، زمانی بهترین نتیجه را دارد که در اوایل زندگی کودک آغاز شود. درک این نکته مهم است که علائم موجود در پرونده الکترونیکی سلامت کودک، می‌تواند به درمان‌های زودهنگام و هدفمندتر منجر شود.

ما امیدواریم که این الگوهای سودمند اولیه، درنهایت بتواند با منابع دیگر برای ایجاد ابزار نظارت خودکار به والدین و متخصصان اطفال کمک کند تا تشخیص دهند که کدام‌یک از کودکان از ارزیابی و درمان زودهنگام سود بیشتری خواهند برد.

محققان بیان کردند: باید تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتری انجام شود تا دریابند که کدام موارد خاص سلامتی، باعث ویزیت بیشتر این کودکان برای پزشک و بیمارستان می‌شود.

انگلهارد گفت: می‌خواهیم این تمایزها را با جزئیات بیشتری درک کنیم و آن‌ها را در اسرع وقت شناسایی کنیم تا مطمئن شویم کودکان به منابع موردنیاز دسترسی دارند.

این یافته‌ها به‌صورت آنلاین در نشریه Scientific Reports ارائه‌شده است.

منبع: مهر
انتهای پیام/

کد خبر: 1077715 برچسب‌ها اوتیسم پیش فعالی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اوتیسم پیش فعالی اختلال بیش فعالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۹۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش‌های برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیش‌قراولان نهادینه‌سازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: مفهوم کیفیت، وام‌دار کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی است. هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.

وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخص‌های کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاه‌ها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.

زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوع‌تر و جذاب‌تری همراه شده است.

زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفه‌هایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار می‌دهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاش‌ها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان می‌دهد.

وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.

زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی به رغم تمام سختی‌ها و خسارت‌های اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت به‌روز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافته‌های نوین آزمایشگاهی باشند.

وی تصریح کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار می‌تواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.

زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمت‌رسانی‌های میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوری‌های نوین باید شتابان حرکت کرد.

کد خبر 6093877 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • از حسرت کودکان نیازمند تا لبخند گرمابخش یک معلم
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • محقق حوزه سلامت در خوی با بیش از ۶۰ مقاله بین‌المللی مجری طرح شهر سالم 
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است